Fyzika a chemie na talíři Anotace Smyslem tohoto projektu je sledování fyzikálních a chemických procesů v gastronomii.Výroba mrazicí směsi: Zmrzlina na tři způsoby a možná i smažená.Grilujeme, aneb tepelná úprava vedením, prouděním a sáláním.Tábornické vaření v terénu – Setonův hrnec, kotlíkové dobroty, pečení hadi a popcorn na indiánský způsobChvála lepku, sýřidlo přítel sýraře aneb co si kdo uvaří, to si také sní. Garant Zdeněk Hubáček, Martin Skýpala Místo konání Kroměříž + výjezdy do okolí Počet volných míst 18 Program Den: přípravné práce pro výrobu sýra a gastronomické pokusyDen: vlastní výroba sýra a přírodní kuchyněDen: exkurzeDen: výroba zmrzliny, degustace vyrobeného sýra, ukončení a vyhodnocení projektu Cena 600 Kč na žáka Přihlášení Přihlašovací formulář bude zpřístupněn na tomto odkaze: https://projekty.gymkrom.cz/registrace/