Fyzika a chemie na talíři

Anotace

  • Smyslem tohoto projektu je sledování fyzikálních a chemických procesů v gastronomii.
  • Výroba mrazicí směsi: Zmrzlina na tři způsoby a možná i smažená.
  • Grilujeme, aneb tepelná úprava vedením, prouděním a sáláním.
  • Tábornické vaření v terénu – Setonův  hrnec, kotlíkové dobroty, pečení hadi a popcorn na indiánský způsob
  • Chvála lepku, sýřidlo přítel sýraře aneb co si kdo uvaří, to si také sní.

Garant

Zdeněk Hubáček, Martin Skýpala

Místo konání

Kroměříž + výjezdy do okolí

Počet volných míst

18

Program

  1. Den: přípravné práce pro výrobu sýra a gastronomické pokusy
  2. Den: vlastní výroba sýra a přírodní kuchyně
  3. Den: exkurze
  4. Den: výroba zmrzliny, degustace vyrobeného sýra, ukončení a vyhodnocení projektu

Cena

600 Kč na žáka

Přihlášení

Přihlašovací formulář bude zpřístupněn na tomto odkaze: https://projekty.gymkrom.cz/registrace/